23 Sep, 2021

Tillbaka på ruta A igen

I fredags skrev jag om hur jag bytte från Investor A till Investor BTanken var redan då att kunna byta tillbaka till A igen då den historiskt sett alltid brukar vara billigare än B. I alla fall under senare år när jag följt detta mer noga. Då jag inte ville lova för mycket skrev jag att jag siktade på att byta tillbaka när skillnaden var 1 kr vilket jag trodde skulle ske det närmaste kvartalet. Nu gick det "lite" snabbare än så och redan idag kunde jag byta tillbaka till drygt 1 kr i skillnad. Vinsten till att byta tillbaka blev därmed lite större än när jag i fredags bytte åt andra hållet. 

Totalt inbringade de två bytena knappt 7 000 kr efter courtage. För dessa har jag tagit in en ny aktie i portföljen nämligen Sagax D. Det betyder att jag nu för tillfället sänker tempot i Kindredköpen (Kinded har tått 100% av fokuset den senaste tiden men det känns inte lika akut att slänga in pengarna på 165 som på 135 i början av augusti) och sprider ut köpen lite mer nu när det kommer ramla in en hel del utdelningar de kommande två månaderna.  

Jag tänker mig på sikt ha runt 10% av portföljen i preffar och D-aktier och då skadar det väl inte att sprida detta på 4 olika aktier tänker jag (jag har sedan tidigare Volati Pref, Corem D och Akelius D). I nuläget äger jag blygsamma 200 stycken Sagax D, jag hoppas inom ett par år ha kommit upp i 10 000 stycken. Så det är bara att kriga på. 

Direktavkastningen på Sagax D är ganska precis 6%, vilket känns ok. Vill man vara noga och räkna in att det bara är runt två veckor kvar till nästa kvartalsutdelning kan man säga att direktavkastningen är 6,1%.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.