23 Apr, 2023

Uppesittarkväll måndag 24 april

Uppdaterad:
23 Apr, 2023

På tisdag får de flesta som jobbar sin månadslön vilket betyder att på måndag kväll kl 20.00 är det dags för Uppesittarkväll på Youtube.

För er som inte känner till programmet började det med att Nicklas Andersson i en podd berättade att han under många år haft en egen “uppesittarkväll” kvällen innan löning. Han satt då uppe till midnatt och funderade på vad han skulle investera den kommande lönen i och sen när klockan slagit midnatt och pengarna kom in på kontot förde han direkt över den del pengar till portföljen för att kunna köpa aktier direkt börsen öppnade.

Jag tyckte hela grejen var kul när han berättade om det i podden och vi var ett gäng som började göra det ihop över Twitter en gång varje månad. Fokus då låg helt på att inspirera varandra kring hur många procent av lönen man sparade (om man ville prata om det) och vilka aktier man tänkte köpa. 

Inför lönen i oktober 2016 var det dags för den första livesändningen på Youtube och sedan dess har programmet rullat på i lite olika format med Unga Aktiesparare, EFN och Omni Ekonomi som avsändare. 

Sedan några månader kör nu programledarna Nicklas Andersson och Albin Kjellberg i egen regi.

Då det kan vara lite svårt att nå ut i bruset med ett Youtubeprogram i egen regi (även om Nicklas och Albin har stora egna kanaler) så tänkte jag dra mitt strå till stacken och påminna om programmet som alltså börjar kl 20.00 måndag 24 april.

Ni ser programmet på den här länken

Agendan för månadens program är bland annat:

  • Henrik Blomquist, vd Bure Om Bure SPACs affär där men går samman med Yubico 
  • Emelie Köhn, deklarationsexpert Skatteverket Deklarationstips och allmänt kring deklaration 
  • Andreas Brock, förvaltare Coeli Global Aktiesnack och intressanta börsspaningar

Jag själv gör inte längre några överföringar vid midnatt och aktieköp direkt på morgonen den 25e. Men under mina sista år som heltidsarbetande löneslav så var Uppesittarkvällen en riktig höjdpunkt som jag har väldigt varma känslor kring. 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.