13 Sep, 2019

Carnegie Sverige fond +23%

En fondförvaltare som jag följer och läser dennes artiklar, analyser och inlägg med stor entusiasm och intresse är Simon Blecher. Han förvaltar Carnegie Sverigefond och Carnegie Select. Jag äger själv inte hans fonder utan följer hans innehav och brukar minst en gång varje månad snegla på innehavsfördelningen i Sverigefonden.

Lite fakta om Simon Blecher;

Har varit anställd hos Carnegie sedan 2006 och varit i branschen sedan 2000.
Utbildning BSc i företagsekonomi från Stockholms Universitet.
Betyget AA hos Citywire.
Bästa ekonomijournalist 2006
Bästa Fondförvaltare 2011 och 2013 (Placera)
Årets stjärnförvaltare 2011, 2013, 2014 (Morningstar)

 

Varje månad skriver Simon Blecher en månadsrapport som jag självklart läser. Den här månaden skrev han lite om Holmen. Jag tog rygg på Simon för några månader sen och började köpa lite Holmen aktier.

"Holmen rapporterade och påbörjade ett återköpsprogra, vilket är oerhört begåvat av styrelse och ledning då det innebär att Holmen köper skog till halva marknadspriset. Holmens skogar är ju värderade till mindre än hälften av vad Billerud sålde sina skogar för till AMF" -  Läs hela rapporten här. 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.