17 Jul, 2019

Investor Q2 - Substansrabatt 17%

Investor hade sin rapport för Q2 idag och ni som följer min blogg är säkert medveten om att Investor är mitt största innehav med en andel på 20%. Därför försöker jag att läsa alla kvartalsrapporter som Investor presenterar. Det som brukar fånga mitt intresse mest i rapporten är "VD har ordet" och därifrån har jag lyft ur ett stycke från den.

"Vår totalavkastning uppgick till 9 procent medan SIXRX avkastningsindex steg med 7 procent. Vad gäller globala ekonomin kvarstår vår bedömning att vi sannolikt är på väg in i en period av svagare efterfrågan. Ledande indikatorer har försvagats under en längre tid, fordonsindustrin är fortsatt svag och det finns tecken på att handelskonflikten börjar påverka ett flertal länder, däribland Kina"

Det här är väldigt bra information för mig som privatinvesterare och min ställning när det gäller börsen för tillfället är att minska portföljens belåningsgrad och även mina bolån. Dessa tankar har jag haft ett tag och det bygger inte enbart på Investors rapport. Det blir knappast med andra ord några nyinsättningar i portföljen. 

Mitt ägande i Investor är väldigt långsiktigt och då menar jag upp till 15 år och skulle varit nöjd om de fortsatte i samma linje, med en avkastning på 12% i snitt per år. Nedan har jag klippt ut 2 bilder från rapporten som visar noterade bolagen och årlig snittavkastning under olika tidsperioder.

Substansrabatten ligger på ungefär 17% och nettoskuldsättningsgraden är 5,5%. Utdelningstillväxten senaste 3 åren har legat på ungefär 9% och jag har ägt Investor aktien sedan 2014 och ökat i det successivt varje år. Det har även hunnit bli ett par arbitrage affärer med Investor. 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.