3 Sep, 2022

Magic Formula studie summering år 2.

Nu har det gått 2 år sedan jag påbörjade min Magic Formula studie (fiktiva portföljer), som ni kan läsa om via länken.

Portföljerna valdes ut 1 September förra året och jag kan konstatera att alla 6 olika konstellationer av Magic Formula portföljer slog OMX All-Share Index. Africa Oil som steg med 80% under tidsperioden spelade en stor roll som fanns med i alla portföljer.

De portföljer som var mest koncentrerade med endast 5st aktier utvecklades bäst, slog OMX All-Share Index med råge, hela 20 respektive 15 procentenheter. 2års studier är inte något man egentligen kan dra slutsats på, men det bekräftar i alla fall andra studier som gjorts med att ju mer koncentrerad portfölj av MF desto bättre avkastning. Läs  Fungerar Magic Formula i Sverige

Läs förra årets summering

 

Kommer göra det enklare för mig och  fortsätta studien med endast 2 portföljer Magic P/B 5st och Magic Momentum 5st. I mitt nästa inlägg imorgon kommer jag redovisa vilka aktier som ingår i portföljerna.

 

Bra länkar angående MF.

Applying Value
Investerarfysikern
Fungerar Magic Formula i Sverige
Magiska Formeln
Finansakademin - Kvantitativa Strategier
Magic Formula med lägsta P/B

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.