14 Jan, 2024

Portföljen Q1 - Kung Investor 18,9%

Uppdaterad:
7 Feb, 2024
Portfölj

Inför varje kvartal uppdaterar jag portfölj diagrammet och mina innehav. Så ser den ut idag. Via länken kan ni se hur det sett ut historiskt.

Mina 5 Största positioner inför 2024

1. Investor (18,9%): Investor är en central del av min portfölj och representerar en betydande andel, med sin substansrabatt på 13% är den en attraktiv investering. Genom att äga aktier i Investor har jag indirekt exponering mot flera framstående svenska företag. Jag har imponerats av Investors långsiktiga strategi och deras förmåga att skapa värde över tid.

2. Lundberg (14,6%): Lundberg är en annan tungviktare i min portfölj. Deras fokus på fastighetsutveckling och förvaltning har varit en stabil källa till tillväxt och avkastning. Jag har haft förtroende för Lundbergs ledning och deras förmåga att navigera på den dynamiska fastighetsmarknaden.

3. Infracom (7,5%): Infracom representerar en mindre andel av min portfölj, men deras inriktning på IT-infrastruktur och molntjänster har varit en intressant tillägg. Jag ser fram emot att följa deras utveckling och hur de fortsätter att positionera sig i den digitala eran.

4. Castellum (6,5%): Castellum, med fokus på kommersiella fastigheter, har varit en långsiktig investering för mig. 

5. Atrium Ljungberg (6,2%): Atrium Ljungberg, som är inriktade på att utveckla och förvalta hållbara stadsområden, har varit en annan givande investering. Deras engagemang för hållbarhet och stadsutveckling har varit avgörande för mitt val att inkludera dem i portföljen.

Framtidsutsikter och plan

Denna kombination av aktier representerar min långsiktiga investeringsstrategi, som jag noggrant har utformat för att uppnå långsiktig tillväxt och stabilitet. 

Trots att jag är öppen för att anpassa min portfölj, föredrar jag små förändringar. I årets inledning har jag ökat i Bravida och AOJ. 

Min erfarenhet hitills har lärt mig att diversifiering, långsiktighet och sunt förnuft kommer man långt med. Planen är nu att varje månad göra insättningar och med stor sannolikhet öka i Bravida och AOJ.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.