14 Jun, 2023

Tjänstepension hos Handelsbanken Liv

Uppdaterad:
14 Jun, 2023
Fonder

Skrev ett inlägg för några veckor sedan om min tjänstepension och nämnde också att min nuvarande arbetsgivare byter avtal till Handelsbanken Liv från Swedbank. Så nu kommer jag ha tjänstepension hos de flesta pensionsbolagen i Sverige . Har redan hos Folksam, AMF, Alecta, Swedbank, SPP och nu Handelsbanken.

Jag har inte kunnat logga in och göra egna val, måste visst besöka ett kontor så att de kan ge mig inloggning. Tills vidare placeras pengarna i deras "intro lösning", som består av 4 fonder och det är ny insatt kapital från min arbetsgivare det här gäller. Jag kommer inte byta de pension jag redan har. Utan låter allt vara spritt.

Nedan är fonderna och andelen.

Handelsbanken Sverige Selektiv 40% Rating 5
Handelsbanken Global Tema 30% Rating 3
Handelsbanken Tillväxt Tema 20% Rating 4
Handelsbanken Hållbar Energi 10% Rating 4
 

Det ser ut att ha bra Rating, men avgiften ser hög ut för Sverige Selektiv. Så fort jag fixat inloggning ska jag se över om något byte ska ske eller inte.


 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.