25 Dec, 2023

Boktips för julledigheten

Uppdaterad:
25 Dec, 2023

Jul och nyår ska ju vara tiden för reflektion och eftertanke och vad passar då inte bättre än att göra det utifrån kanske nya infallsvinklar. Läs en bok.

Här kommer ett dussin tips på böcker som kan passa den aktieintresserade.

Först ut vill jag tipsa om bloggkollegan Christofer ”Sofokles” Anderssons båda böcker Börspsykologi och Mer börspsykologi. Du får del av en hel del behavoristiska perspektiv. Vilket passar både nybörjare som den mer erfarne.   

Har man inte ett eller flera ex av den så är The Intelligent Investor en tidlös klassiker som bara ska läsas.

Vill man få påminnelse om hur svårt det över tid är att slå index så är Burton G. Malkiels A Random Walk Down Wallstreet en lika tidlös klassiker.

Den som tycker att aktier är börs är tråkig men ändå vill compounda sina pengar kan helt enkelt ta till sig råden i The armchair millionare.

Per H Börjessons Så här kan alla svenskar bli miljonärer är på samma tema.

Även Marcus Herhags och Jan Sterners Att lyckas med aktiesparande: den enkla vägen för nybörjare kan passa.

Vill man ha lite mer inspiration så varför inte Jonas "Investeraren" Bernhardssons Investera som mästarna.

Är man nyfiken på trading-strategier så kan Peter Nilssons, Johnny Torssells och Johan Hellströms  Framgångsrik aktiehandel: 10 vinnande strategier komma till hands. 

Greenblatts The little book that beats the market bör stå på var mans hylla. Liksom Lynchs One up on Wall Street.

Några fler bra tips? Fyll gärna på.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.