5 Nov, 2023

Skechers Q3 2023

Uppdaterad:
5 Nov, 2023

En bevakningspost i detta bolag köptes in tidigare i år. Därav lästes Q3-rapporten med stor spänning.

Skechers är ett sko-företag med solid balansräkning och som verkar tuffa på år efter år. Därav mitt intresse. Sedan ska prislapp vs förväntad tillväxt också vara ok.

Den som vill kan läsa några tidigare inlägg om bolaget och dess produkter.

Till rapporten.

Försäljningen upp 8 %. Ligger i linje med förra rapporten. Det är godkänt.

Rörelsevinsten upp 64%! Det är mer än godkänt. Det gav 10,5 % i rörelsemarginal för kvartalet. En bra bit över de 8 % jag räknar med. Det är tredje kvartalet på raken med så fina marginaler.

Direkt till konsument, något bolaget vill växa för att förbättra marginaler, växte med 24 %

Nästa kvartal lär man förhoppningsvis få in fina jämförelsesiffror också eftersom 2022 inte presterade på topp. Dock brukar marginalerna komma ned sista kvartalet, men får se om man kan landa in på 5-6 % i alla fall.

Vinst per aktie för kvartalet 0,93 usd. 

Prognosen för 2023 är en försäljning på ca 8 miljarder usd och en vinst på ca 3,35 usd/aktie. 2024 ca 4 usd/aktie. Som det ser ut verkar det hålla.

Soliditet på 59 %. 1,1 miljarder usd i kassa och bolaget är inte förvärvsdrivet. Dock så köpte man sin skandinaviska distributör nyligen. 

Det är ett PE på 14. Utdelningen ligger på ca 4 %. 

Det är inget raket-bolag, men det är lönsamt. Det växer och det har en god balansräkning.

Övertänker det inte mer än så. Köper möjligtvis på mig några så det kan gå från bevakningspost till ett litet mindre innehav. Samtidigt beror det som alltid på vad som mer står till buds.

En detalj rolig att nämna är att bland sina internationella marknader (Skechers är amerikanskt) så är Indien näst största marknaden. Enligt det klassiska knepet som alla som kränger skor/kläder nyttjar, förknippa dem med kändisar, så har man bl.a. enrollerat Bollywood kändisar så som Ananya Panday och Rohit Saraf där.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.