Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Realty Income - Yield 5%, Bästa REIT??

I tidigare inlägg skrev jag om vad fördelarna med REIT innebär och nämnde några intressanta inlägg. Den enda REIT jag äger just nu är Realty Income, jag antar att många utdelningsinvesterare både svenska och amerikanska har en investering i Realty Income. I skrivande stund har RI en yield på 5 %, höjt utdelningen 19 år i rad och har sedan januari har kursen sjunkit med 16,5 %. Varningstecknen just nu är den stigande långa räntan och för oss svenska investerare är dollarkursen också värt att beakta. RI är den enda REIT jag äger för tillfället, som finns i bolåneportföljen, men jag har några på bevakning. Nästa inlägg kommer handla om mina bevakningar.

Äger nån av er RI?

 

Taggar (blogg): 
trader3000's picture
215
216
64
0
trader3000

Jag äger inte RI men jag har tittat på den och tycker om den. När det gäller utdelningsprodukter i dagens marknad så föredrar jag dock Akelius Pref. Yield på 6,4%, ingen dollarexponering, troligtvis lägre ränta under längre tid i sverige än usa vilket är kopplat till värdet på produkten och dessutom är den väldigt billig sätt till peers vilket jag tror kommer leda till en yield compression i Akelius fall.

Äger du Akelius?

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

Håller med om mycket du skriver. Jag äger redan väldigt mycket fastighets preferenser som Akelus Pref och Hemfosa Pref. Till sklllnad från preferensaktierna så kan ju Yield öka hos RI. Om jag inte ägde några preffar skulle jag självklart hellre investerat i dessa. Preffen har tagit stryk väldigt mycket senaste tiden. 

Hur tänker du med dina? Behålla ända till inlösen eller?

trader3000's picture
215
216
64
0
trader3000

Jag behåller nog mina Akelius till inlösen 2019 när man blir inlöst för 375 kr. På dem här nivåerna är jag sugen på att öka, jag funderar på att belåna upp bostaden lite och binda räntan till 2019, då skulle jag ha en spred på nästan 5%. 

Hur tänker du med dina?

 

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

Är det fastställt att det blir inlöst redan 2019?

Ja jag behåller mina tills inlösen. Äger du Hemfosa pref??

trader3000's picture
215
216
64
0
trader3000
Nej det är sant men det finns ingen nedsida med inlösen fram tills dess.
Inlösen kan ske på Bolagets begäran efter styrelsebeslut till ett belopp per
preferensaktie om 375 kronor fram till den femte årsdagen av den Initiala
Emissionen, 345 kronor från och med den femte årsdagen till den tionde
årsdagen av den Initiala Emissionen (som registrerades hos Bolagsverket i juni
2014), och från och med den tionde årsdagen och tiden därefter 330 kronor, i
varje fall med tillägg för eventuellt Innestående Belopp per preferensaktie samt upplupen del av preferensaktieutdelning.
 
Nej, den enda preffen jag äger är Akelius. Jag tycker avkastningen kontra risken är överlägsen mot alla andra preffar. Lågt belånade hyresbostäder i storstäder med stark tillväxt, väldigt bra soliditet och ett gediget trackreckord. Jag tycker bolaget ska jämföras med Lundbergs och Castellum. Inget fel på Sagax, Fast partner, Hemfosa, etc men dem är inte i närheten av Akelius bestånd och substansvärden.
Vägen till Frihet's picture
160
227
74
0
Vägen till Frihet

Akelius preffen känns mycket intressant på dessa nivåer. Jag fyllde på igår till priset 312 kronor/st vilket ger en direktavkastning om c:a 6,4%.

Antar att ni också har noterat att Akelius köpt sina första lägenheter i USA? En kåk från 1920 i New York blev det och fler lär det väl bli.

trader3000's picture
215
216
64
0
trader3000

Jag köpte också igår.

Det såg jag, Akelius köpte både på manhattan och i Brooklyn. Dessutom har han köpt i London och Paris den senaste tiden. 

Anledningen till att den är så nedtryckt är säkert marknadsräntorna men marknadsräntorna behöver gå upp extremt mycket för att jag inte ska tycka att den här preffen är felvärderad.

Som sagt hyresbostäder i stora städer med en otrolig befolkningstillväxt som dessutom är lågt belånade, allvarligt talat så tycker jag det är säkrare att ha pengarna i Akelius än på banken. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar