Nyhet
20 May, 2024

ABSOLICON: FÖRBÄTTRAT RESULTAT MEN FORTFARANDE UTMANANDE MARKNAD

Uppdaterad:
20 May, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Absolicon, som erbjuder robotiserade produktionslinor för solfångare och nyckelfärdiga solvärmeinstallationer, uppger att den långsamma utvecklingen på marknaden fortsatte att skapa ett utmanande läge under det första kvartalet.

Det framgår av delårsrapporten för perioden januari-mars.

"För att möta det utmanade läge Absolicon befinner sig i har vi minskat våra personalkostnader genom att första kvartalet avsluta fyra anställningar samt flera externa konsulttjänster. Nedskärningarna har framför allt skett inom stödfunktioner och administration", skriver bolaget.

Under första kvartalet ökade nettoomsättningen till 2 miljoner kronor (0,4). Ökningen beror på högre försäljning av rättigheter och solfångarfält, medan försäljningen avseende legoarbeten har minskat.

Rörelseresultatet förbättrades till -7,9 miljoner kronor (-14,6).

"Ökningen i rörelseresultat i jämförelse mot samma kvartal föregående år kan till stor del förklaras i att bolaget fortsatt sett över bolagets kostnader vilket har medfört att varukostnader och övriga externa kostnader har minskat avsevärt i jämförelse mot samma period föregående år", skriver bolaget.

Vidare har medelantalet anställda minskat med 26 personer vilket speglas i lägre personalkostnaderna,

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -5,7 miljoner kronor (-13,8).



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.