Nyhet
19 May, 2023

ABSOLICON: SJUNKANDE NETTOOMSÄTTNING, FÖRSÄMRAT RÖRELSERES 1 KV

Uppdaterad:
19 May, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Solenergibolaget Absolicon redovisar en nettoomsättning på 430.000 kronor för det första kvartalet 2023 (1,4).

Rörelseresultatet försämrades till -11,5 miljoner kronor (-11,3) medan resultatet efter skatt var -14,6 miljoner kronor (-11,5).

"Nu genomför Absolicon en omorganisation för att arbeta lite kortsiktigare och fokusera på de lönsammaste aktiviteterna. Fokus för Absolicon är att skapa ett globalt nätverk av lokala partners som producerar och installerar Absolicons solvärmeteknik till konkurrenskraftiga priser", skriver vd Joakim Byström i rapportens vd-ord och fortsätter:

"I detta arbete är det centralt med en stark sälj och marknadsföring för att bygga upp solvärmemarknaden. Det är även viktigt med fokus på kostnadsminskningar för nyckelfärdiga solvärmefält".TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.