Nyhet
9 Nov, 2023

ACTIVE BIOTECH: TECKNINGSKURS 0:45 KR I FÖRETRÄDESEMISSION 51 MLN KR

nyemissioner
företrädesemission
Uppdaterad:
9 Nov, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Active Biotech har beslutat att genomföra en företrädesemission om cirka 51 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen.

Villkoren är att sju aktier berättigar till teckning av tre nya aktier. Teckningskursen uppgår till 0:45 kronor per aktie. Active Biotechs stängningskurs på onsdagen var 0:81 kronor.

Likviden från företrädesemissionen ska ge bolaget den finansiella uthållighet som krävs för att genomföra de planerade kliniska studierna relaterade till bolagets prioriterade projekt, invänta utfallet av pågående kliniska studier samt för att kunna genomföra förhandlingar med samarbetspartners, heter det.

M.G.A. Holding, Peter Thelin (privat och via Sjuenda Holding) samt Tredje- och Fjärde AP-fonderna har åtagit sig att teckna sina respektive företrädesrättsandelar i företrädesemissionen, motsvarande totalt cirka 19,5 miljoner kronor. Sjuenda Holding samt Tredje- och Fjärde AP-fonderna har därutöver lämnat emissionsgarantier motsvarande sammanlagt cirka 8,1 miljoner kronor. Erbjudandet omfattas därmed av teckningsåtaganden och emissionsgarantier om cirka 27,6 miljoner kronor.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.