Nyhet
10 Jun, 2024

ADVENTURE BOX: AVSER KÖPA LION GAMING FÖR 475 MLN KR

Uppdaterad:
10 Jun, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Adventure Box Technologies har ingått en avsiktsförklaring om att förvärva Lion Gaming Group, ett kanadensiskt företag specialiserat på spel- och bettingtjänster.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Lion har en prognostiserad omsättning på cirka 350 miljoner kronor och ett ebitda-resultat på cirka 180 miljoner kronor.

Avsiktsförklaringen innebär ett förvärv av 100 procent av aktierna i Lion Gaming för en köpeskilling om cirka 475 miljoner kronor som kommer att betalas med nyemitterade aktier i Adventure Box till ett aktiepris av 0:40 kronor per aktie.

Parterna kommer nu att inleda förhandlingar om ett slutligt aktieöverlåtelseavtal. Genomförandet av transaktionen förutsätter slutförandet av due diligence samt godkännande vid en extra bolagsstämma. Målet är att slutföra förvärvet under andra halvåret 2024.

"Denna transaktion markerar början på en betydande expansion för Adventure Box på Igaming-marknaden", heter det.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.