Nyhet
9 Jul, 2024

AEGIRBIO: SOM NU HETER MAGNASENSE GENOMFÖR RIKTAD NYEMISSION

Uppdaterad:
9 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Diagnostikbolaget Aegirbio, som den 8 juli officiellt bytte namn till Magnasense hos bolagsverket, har under tisdagen beslutat om en riktad nyemission till Atlas Special Opportunities.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den riktade nyemissionen omfattar högst 6,1 miljoner aktier till en teckningskurs om 0:484 kronor per aktie.

Syftet med emissionen och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att uppfylla bolagets åtagande gentemot Atlas till följd av ingångna avtal om en lånefacilitet respektive om ändring av villkor för utestående konvertibler av serie 2023/2026.

Samtliga aktier som emitterats genom emissionen har tecknats och tilldelats.

I enlighet med avtalet om lånefaciliteten kan bolaget påkalla lån i sju omgångar till ett sammanlagt nominellt belopp om 45 miljoner kronor före avdrag för uppläggningsavgift samt transaktionskostnader.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.