Nyhet
24 May, 2023

AFRICA RESOURCES: KOMMIT TILL RÄTTA MED TIDIGARE PROBLEM ENL VD

Uppdaterad:
24 May, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Africa Resources, verksamt inom prospektering och utvinning av diamanter i Demokratiska Republiken Kongo (DRC), redovisar ett resultat efter skatt om -0,6 miljoner kronor (-0,8) för det första kvartalet 2023.

Likvida medel uppgick till cirka 0,4 miljoner kronor (0,6) vid utgången av mars 2023.

Under kvartalet var utvinningen i gång, även om i något begränsad utsträckning på grund av regnperioden som sträcker sig från slutet av december över hela första kvartalet, skriver Africa Resources.

"Verksamheten under första kvartalet präglas av mycket regn och låg aktivitet, bolaget sålde under kvartalet 272 carat diamanter för totalt cirka 255 tusen kronor utvunna under januari och februari", heter det.

Africa Resources utvinningsverksamhet inleddes i större skala för säsongen under inledningen av maj då vattennivåerna i floderna sjunker undan och vattnet blir långt mindre strömt.

"Verksamheten har utvecklats långsamt under 2021 - 2022 beroende på en rad utmaningar relaterad till maskinproblem och organisation. Jag tror vi har kommit till rätta med det mesta och skall leverera resultat under 2023. Vi är bättre förberedda inför denna säsong vilken inleds i maj och löper i princip till i början av 2024", skriver vd Thomas Häggkvist.

"Rensar vi resultatet från icke kassaflödespåverkande kostnader så behövs det 50-100 carat i månaden för att verksamheten skall vara kassaflödespositiv. Det utvinner vi på mindre än en dag med nuvarande maskiner om vi är på en OK sektion av floden och vi får jobba utan störningar", skriver han.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.