Marknadskommentar
14 Jun, 2024

ASIEN: JAPAN MOT STRÖMMEN EFTER OVÄNTAT MJUKA BESKED FRÅN BOJ

Uppdaterad:
14 Jun, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De flesta av de asiatiska börsmarknaderna tappade mark på fredagsmorgonen, sedan rallyt som startade i samband de överraskande låga amerikanska inflationssiffrorna i onsdags nådde sin ände. Japanska aktier gick dock mot strömmen efter mjukare signaler än väntat från Bank of Japan i samband med morgonens styrräntebesked.

Den japanska centralbanken gav besked om oförändrad styrränta, i linje med förväntan. Oväntat var däremot beskedet att inga kortsiktiga förändringar görs vad avser Bank of Japans obligationsåterköpsprogram, vilket var positivt för börshumöret.

Kinesiska börser var förlorare, med Hongkongbörsens storbolagsindex Hang Seng ned med 0,8 procent vid klockan 7.20, samtidigt som Shanghais kompositindex sjönk 0,5 procent. Känsloläget har tyngts av att EU aviserat nya tullar på kinesisk elbilsexport.

Oron har ökat för att ytterligare varukategorier ska hamna i skottgluggen och att Peking ska hämnas, med ytterligare försämring av relationen mellan några av världens största ekonomier.

I Australien handlades S&P/ASX200 ned med 0,3 procent.


Marknadstemperatur kl 07:20

==============================================================
kl 07:20 kl 12:35 Sedan
31/12

Nikkei 225 +0,3% - +16,0%
Hongkong Hang Seng -0,8% - +5,6%
Kinas Shanghai Comp -0,5% - +1,3%
Australia S&P/ASX200 -0,3% - +1,8%

KÄLLA: Infront.


TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.