Nyhet
12 Feb, 2024

BALDER: GÖR RIKTAD NYEMISSION PÅ 1,2 MDR KR

Uppdaterad:
13 Feb, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i fastighetsbolaget Balder beslutat om en riktad kontantemission om 18 miljoner B-aktier till en teckningskurs om 64:85 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Tecknarna av aktierna i nyemissionen är AMF och Swedbank Robur.

Genom nyemissionen tillförs Balder 1.167 miljoner kronor före emissionskostnader, som beräknas uppgå till cirka 50.000 kronor.

Kapitalet möjliggör återköp av upp till 200 miljoner euro av Balders utestående hybridkapital om cirka 400 miljoner euro.

Syftet med nyemissionen uppges vara att genom nyemissionen låta välrenommerade investerare öka sitt ägande i Balder, meddelar bolaget.

Nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 1,5 procent i förhållande till antalet aktier och cirka 1,0 procent i förhållande till antalet röster i.

Aktien stängde på 65:10 kronor på måndagen.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.