Laddar annons
Nyhet
21 Oct, 2024

BHG: REVANSCHLÄGE EGFTER PANDEMIBAKSMÄLLA, KÖP - DI

Uppdaterad:
21 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Pandemivinnaren BHG har de senaste åren lidit av en rejäl baksmälla och försäljningen har sjunkit nio kvartal i rad. Nu är det dock revanschläge för detaljhandelsföretaget.

Det skriver Dagens industri i en analys under vinjetten "Veckans aktie" i måndagens utgåva av tidningen och ger BHG en köprekommendation. Aktien har enligt Di:s beräkningar en uppsida på 50 procent.

"Det är få bolag på Stockholmsbörsen som värderas till ett så lågt ev/s-tal (företagsvärde i förhållande till försäljningen). Priset på BHG-aktien är därmed så lågt att bolaget inte behöver nå upp till sitt nya marginalmål på 5 procent för att den ska vara köpvärd", skriver Di och tillägger att det gäller att vara medveten om att risken är hög.

"BHG:s senaste resultatrapporter har varit stora besvikelser. Dessutom är skuldsättningen så pass hög att det finns risk för ännu en nyemission om inte resultatet förbättras och nettoskulden minskar. Det skulle vara ett mycket tungt besked för redan tyngda aktieägare", heter det i analysen.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.