Nyhet
12 Jan, 2024

BONZUN: NEDSKRIVNING 3,6 MLN KR EFTER LEARNING 2 SLEEPS KONKURS

Uppdaterad:
12 Jan, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bonzun skriver ned 3,6 miljoner kronor till följd av att Learning 2 Sleep på torsdagskvällen meddelat konkursansökan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrund är att Bonzun i somras ingick ett bindande avtal avseende överlåtelse av samtliga aktier i dotterbolaget Bonzun Evolve till Learning 2 Sleep. Köpeskillingen uppgick till cirka 31,1 miljoner kronor och erlades genom 311.152.272 nyemitterade aktier i Learning 2 Sleep till en kurs om 0:10 kronor per aktie. Den 20 december 2023 delade Bonzun ut 186.691.363 vederlagsaktier till aktieägarna i Bonzun.

Efter nedskrivningen har Bonzun ett eget kapital på cirka 19 miljoner kronor.

"Som tidigare meddelats avser styrelsen i Bonzun verka för en nedsättning av aktiekapitalet i Bonzun. Denna avsikt kvarstår då värdet på Bonzuns aktier i dotterbolaget Bonzun Health AB också föranleder ett nedskrivningsbehov", heter det.

Bonzuns arbete med att analysera olika alternativ för att förvärva en ny verksamhet genom ett omvänt förvärv fortsätter enligt plan.

"Styrelsen upplever att det finns goda förutsättningar att hitta en ny intressant verksamhet som kan presenteras under det kommande kvartalet", skriver bolaget.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.