Marknadskommentar
6 Aug, 2024

BÖRSEN: VISS ÅTERHÄMTNING VÄNTAS I ÖPPNINGEN

Uppdaterad:
6 Aug, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda tisdagen med en uppgång och återhämta något från de senaste handelsdagarnas kurstapp.

Vid 8.30-tiden indikerade handeln hos IG Markets en uppgång om 0,7 procent i svenska öppningen. På kontinenten indikerades breda uppgångar där tyska DAX-terminen och Parisbörsens CAC 40-termin avancerade med 1,1 respektive 0,7 procent.

Börserna på Wall Street stängde tydligt ned på måndagen, tekniksektorn tyngde där Nvidia initialt handlades ned tvåsiffrigt för att sedan stiga något under dagen.

Asienbörserna har rekylerat upp efter måndagens kursfall. Vissa investerares fyndköp gav stöd till börser som tagit mycket stryk. I täten för utvecklingen gick Tokyo med en uppgång för Nikkei 225 index på nästan 9 procent.

Bland bolagsnyheter från svenskt håll har ett antal mindre bolag rapporterat.

Oljebolaget Tethys Oil redovisade ett ebitda-resultat och intäkter som var lägre än motsvarande kvartal i fjol. Parallellt uppgick resultatet per aktie till 0:14 dollar (0:25).

3D-printingbolaget Freemelt redovisade ett rörelseresultat och en nettoomsättning som var lägre än motsvarande kvartal i fjol. Under perioden har Freemelts företrädesemission slutförts, vilket tillfört bolaget 66 miljoner kronor.

Bättre gick det för kryptovalutaföretaget Coinshares som redovisade ett totalt resultat för perioden på 25,8 miljoner pund (5,3). Intäkterna steg även tresiffrigt.

En av måndagens få vinnare, Jondetech, meddelade på tisdagsmorgonen att bolaget mottagit en order från en aktör i Sydkorea. Avtalet inkluderar en initial beställning värd omkring 0,5 miljoner kronor.

Millcoms oberoende budkommitté har noterat Atlas Luxcos höjda bud i fredags och kommer nu att se över erbjudandet och komma med en rekommendation inom kommande fem handelsdagarna.

På rekommendationsfronten har Jefferies International sänkt sin rekommendation för Sobi till behåll från köp och justerat ned riktkursen till 300 kronor från 340 kronor.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.