Nyhet
24 Oct, 2023

CELL IMPACT: FÖRETRÄDESEMSSION, GER PREL SIFFROR 3 KV (OMS)

nyemissioner
företrädesemission
Uppdaterad:
24 Oct, 2023

(Omsändning: Sändes första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Cell Impact, som säljer flödesplattor och produktionsteknologi till tillverkare av bränsleceller, avser att genomföra en företrädesemission om 152 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

" Syftet med företrädesemissionen är att säkerställa fortsatt finansiering av Cell Impacts affärsplan med tillhörande ökning av bolagets produktionskapacitet- och kapabilitet", skriver Cell Impact.

Vidare meddelar bolaget preliminära siffror för det tredje kvartalet. Nettoomsättningen uppgick till cirka 9 miljoner kronor (17) under perioden, medan rörelseresultatet var minus 24 miljoner kronor.

Enligt Cell Impact har kostnadsbesparingarna börjat få effekt, men bolaget upplever även en betydligt lägre aktivitetsnivån bland sina kunder. Det resulterar i försenade beställningar. Uppskjutna investeringsinitiativ kan även leda till en "något långsammare implementering" av bolagets fas 2-steg.

Bolaget bedömer att den lägre efterfrågan på framför allt flödesplattor kommer att pågå i flera kvartal innan en positiv trend åter etableras.

Cell Impact har därmed kommit till slutsatsen att ytterligare justeringar av de finansiella målen som kommunicerades i rapporten för det andra kvartalet, inklusive tidpunkten för att nå break-even avseende ebitda-resultat, inte kan uteslutas.

Bolaget har sedan tidigare kallat till en extra bolagsstämma den 3 november. Samma dag publicerar bolaget sin rapport för det tredje kvartalet.

Teckningskursen i företrädesemissionen kommer att vara 0:25 kronor per aktie. Aktien stängde på 1:22 kronor på måndagen.

Företrädesemissionen sker genom units. För varje aktie erhåller aktieägare en uniträtt, som berättigar till teckning av en unit. En unit består av åtta aktier och två teckningsoptioner.

Teckningsperioden sker mellan 20 november och 4 december.

I samband med företrädesemissionen har bolaget tagit upp ett brygglån på 20 miljoner kronor, vilket avses betalas tillbaka efter nyemissionen.

Vidare har företrädesemissionen garanti- och teckningsåtaganden om totalt 85 procent. Bland annat har Östersjöstiftelsen åtagit sig att teckna sin pro rata-andel.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.