Nyhet
2 Jul, 2024

CLEAN MOTION: BESLUTAR OM FÖRETRÄDESEMISSION OM 45 MLN KR

Uppdaterad:
2 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i elfordonstillverkaren Clean Motion har beslutat om en nyemission av aktier och teckningsoptioner med företrädesrätt för befintliga aktieägare om initialt cirka 45 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har erhållit teckningsförbindelser uppgående till totalt cirka 4 miljoner kronor, motsvarande cirka 9 procent av företrädesemissionen.

"Vidare har bolaget erhållit garantiåtaganden om totalt cirka 23 miljoner kronor motsvarande cirka 51 procent av företrädesemissionen", uppger man.

Företrädesemissionen omfattas således av teckningsförbindelser och garantiåtaganden om upp till totalt cirka 27 miljoner kronor, motsvarande cirka 60 procent av företrädesemissionen.

Clean Motion avser att använda emissionslikviden främst till "komponentinköp" samt "sälj- och marknadsföringsinsatser".TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.