Nyhet
26 Sep, 2023

CLIMEON: AVSER GÖRA FÖRETRÄDESEMISSION 100 MLN KR

Uppdaterad:
26 Sep, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Climeon avser att genomföra en företrädesemission om cirka 100 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har erhållit teckningsförbindelser om cirka 32 miljoner kronor från ett antal större befintliga och nya aktieägare, inklusive Cidro Förvaltning, SEB-Stiftelsen, MP Pensjon, Fredrik Lundgren, Wilhelm Risberg samt medlemmar i bolagets ledningsgrupp. Vidare har bolaget ingått avtal om emissionsgarantier om cirka 68 miljoner kronor.

Climeon avser att använda emissionslikviden från företrädesemissionen till att finansiera leveranser av existerande och förväntade ordrar, fortsatt kommersialisering av Heatpower300, samt stärka bolagets rörelsekapital.

Villkor för företrädesemissionen kommer att offentliggöras så snart styrelsen beslutar om att genomföra den, vilket väntas ske vid en extra bolagsstämma den 26 oktober.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.