Nyhet
16 Feb, 2024

CORTUS ENERGY: RÖRELSERESULTATET BLEV -20,4 MLN KR 4 KV

Uppdaterad:
16 Feb, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Cleantech-bolaget Cortus Energy redovisar ett rörelseresultat på -20,4 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2023 (-17,3).

Nettoresultatet uppgick till -22,3 miljoner kronor (-18,8).

"Finansiellt kan 2023 ses som näst intill en härdsmälta för Cortus. De förseningar av kassaflöden som utebliven drift i Höganäs inneburit samtidigt som ett tyskt projekt avstannat innebar att bördan av lånefinansiering blivit mycket tung. Att detta sammanfallit med de skulder som byggts upp i de pågående tvisterna med PE har försvårat situationen ytterligare. Resultatet av höstens konvertibelprogram visade sig helt otillräckligt. Ny finansiering behöver komma på plats under 2024", skriver tf vd Rolf Ljunggren i rapporten.

Nettoomsättningen under perioden var 0,5 miljoner kronor (2,2).

En företrädesemission av konvertibler slutfördes i oktober 2023 och tillförde bolaget cirka 19,5 miljoner kronor före emissionskostnader. Företrädesemissionen tecknades till cirka 32 procent.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.