Nyhet
4 Dec, 2023
Bitpanda

Den ekonomiska vintern är här – så hittar du möjligheter till nya investeringar

Uppdaterad:
6 Dec, 2023

I tider av ekonomisk turbulens finns det alltid ljusglimtar, som potentialen för innovation och omvandling. Den nuvarande lågkonjunkturen är inget undantag, och när traditionella finansiella system sviktar vänder sig många mot den digitala valutans värld. Men varför?

Finansvärldens blickar vänds återigen mot digitala tillgångar

Sedan årsskiftet har priset på bitcoin mer än fördubblats, och handlas sedan en tid tillbaka runt 37 000 dollar-strecket*. Denna utveckling är inte enbart kopplad till spekulation. I en värld av stigande inflation har bitcoin och andra kryptovalutor faktiskt blivit mer framträdande på många investerares radar. Den underliggande tekniken, blockchain, kan bland annat användas för att förbättra effektiviteten i företag och möjliggöra smidigare internationell handel. Ett tecken på att kryptovalutor är här för att stanna är att en federal domstol tidigare i höstas gav en finansiell aktör klartecken att lansera den första bitcoin börshandlade fonden, ETF i USA, vilket spås leda till en ny våg av kapital in i kryptosektorn.

En bro mellan det traditionella och moderna

Bitpanda har alltid betraktat krypto som en bro mellan det traditionella och det nya. Målet är varken att förespråka eller avråda från investeringar i krypto; snarare ge människor möjligheten att förstå, utforska och engagera sig i denna värld på sina egna villkor. Därför har man även lanserat Bitpanda Academy på sin hemsida, där expertkunskap samlas för att ge fler människor möjligheten att lära sig mer om krypto, helt kostnadsfritt.

Under en lågkonjunktur, när ekonomin är osäker och många söker efter nya, alternativa vägar framåt kan det vara just dessa digitala innovationer som står för en del av lösningen. Det är kanske därför intresset för krypto och blockchain har blivit så påtagligt under dessa tider.

Över 2 600 handelsbara digitala tillgångar

Sedan starten 2014 har Bitpanda fokuserat på att erbjuda en trygg och användarvänlig plattform. Det har gjort att man vuxit snabbt och idag är Bitpanda en av Europas ledande handelsplattformar med över 4 miljoner användare. Dessutom är man en av de mest reglerade och säkraste aktörerna i världen.

bitpanda krypto

Genom snabb registrering med BankID kan nya investerare öppna ett gratis Bitpanda-konto på några minuter, och komma igång med att investera i över 2600 digitala tillgångar dygnet runt och på ett säkert sätt. Utöver krypto har Bitpanda även ett stort utbud av aktier, fonder, råvaror och kryptoindex – som kan vara ett bra alternativ för den som vill ha en mer generell exponering och investera i flera olika kryptovalutor genom en produkt.  

För svenska kunder finns även fördelen att man slipper insättnings- och uttagsavgifter. Dessutom har lägsta insättning och uttag med Visa och Mastercard nyligen sänkts från 250 kronor till 125 kronor.

Därför kan krypto vara ett alternativ i sparportföljen:

  • Diversifiering
    Genom att inkludera kryptovalutor som Bitcoin i din sparportfölj, eller investera i kryptoindex, kan du diversifiera ditt investeringskapital över olika tillgångsslag och sprida ut riskerna. 
  • Tillgänglighet
    Handeln med kryptovalutor är tillgänglig dygnet runt. Det ger investerare möjlighet att handla utan de begränsningar och fördröjningar som förekommer på traditionella finansmarknader.
  • Prisrörelser 
    Kryptovalutor är ofta förknippade med hög volatilitet, vilket i sig inte behöver vara negativt. Tvärtom kan det öppna upp för möjligheter som till exempel ökad avkastning. 

*Baserat på kursvärdet den 29 november 2023.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.