Nyhet
19 Mar, 2024

DIAMYD MEDICAL: BESLUTAT OM FÖRETRÄDESEMISSION 114 MLN KR (OMS)

Uppdaterad:
19 Mar, 2024

(Omsändning: skickades första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i forskningsbolaget Diamyd Medical har beslutat att genomföra företrädesemission om 114 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Varje aktieägare erhåller en uniträtt per ägd aktie. Tio uniträtter berättigar till teckning av 1 unit av motsvarande aktieslag. Varje unit innehåller en aktie och en teckningsoption. Antalet units är drygt 9,5 miljoner och om nyemissionen fulltecknas kan antalet units utökas med ytterligare cirka 1,7 miljoner.

Teckningskursen uppgår till 12 kronor per unit, motsvarande 12 kronor per aktie. Aktien avslutade måndagens handel på 14:14 kronor.

Sista dagen för handel i aktien inklusive rätt att erhålla uniträtter är 25 mars och teckningsperioden löper mellan 2–16 april.

Styrelseordförande och grundare Anders Essen-Möller har åtagit sig att teckna units för 1 miljon kronor och vd Ulf Hannelius har åtagit sig att teckna sin pro rata-andel om 0,4 miljoner kronor. Andra ledande befattningshavare har åtagit sig att teckna för sammanlagt 0,2 miljoner kronor. Totalt uppgår teckningsförbindelserna för företrädesemissionen till 1,6 miljoner kronor, motsvarande 1,4 procent.

Av emissionslikviden ska 70 procent användas för den fortsatta kliniska utvecklingen av Diamyd, främst för Diagnode-3.

Emissionskostnaderna väntas uppgå till 5,5 miljoner kronor.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.