Redaktionen
29 May, 2024
Dividend Sweden Evendo

Dividend Sweden uppjusterar Evendos portföljvärde

Uppdaterad:
29 May, 2024

Dividend Sweden har i dagarna sålt 8 000 aktier i Evendo Ltd till kursen 250 kr, vilket innebär en likvid betalning på 2 MSEK. Mot bakgrund av att Dividend sedan december 2023 har sålt sammanlagt 25 000 aktier till kursen 250 kr väljer företaget att skriva upp det bokförda värdet på de kvarvarande aktierna från 143 kr till 250 kr per aktie. Efter transaktionerna äger Dividend 210 001 aktier i Evendo Ltd till ett bokfört värde om 52,5 MSEK. 

Bakgrund till försäljningsbeslutet

Försäljningsbeslutet baseras på möjligheten att förbättra likviditeten samt att det finns ett stort intresse från Dividends affärspartners att bli delägare i Evendo. Som Dividend tidigare kommunicerat räknar de med en exitmöjlighet på betydligt högre värdering under året, varför de avser att behålla den nuvarande exponeringen tills en dylik möjlighet materialiseras.

Försäljningen, tillsammans med kapitalskottet från de två nyligen genomförda emissionerna, gör att företagets likvida medel ökar med drygt 5 MSEK. 

Bo Lindén
Bo Lindén
VD för Dividend Sweden

Vi avser att aktivera den nya likviditeten i nya affärer inom vårt rörelsefokus, primärt emissionsgarantier och ägarspridningsaffärer. Vi har senaste veckorna upplevt ett kraftigt ökat intresse för våra tjänster och har ett antal potentiella affärer i förhandlingsfas. Detta bör resultera i såväl ökade rörelseintäkter som aktieutdelningar till våra aktieägare.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Om Evendo

Trots de senaste transaktionerna är Evendo fortsatt det absolut största innehavet i Dividend. Evendo är ett bolag som med stöd av AI har utvecklat en plattform där de samlar och erbjuder allt från event, till restauranger och hotell. Enligt företagsledningen utvecklas samtliga relevanta nyckeltal starkt, samtidigt som deras nyligen lanserade plattform har gjort att siffrorna har förbättrats kraftigt. 

För närvarande har Evendo det största bokningsbara lagret av evenemangsrelaterade produkter och tjänster i världen. De har dessutom nyligen lagt till 1,9 miljoner hotell. Under 2024 planerar bolaget dels att öka sitt befintliga utbud och dels att lägga till transport som ett nytt segment på plattformen. Målet är att förhandla Evendo till en “one-stop-shop” där användaren ska kunna handla allt som hör till fritid, sociala evenemang och resor. 

Läs även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.