Nyhet
5 Jun, 2024

DOXA: GÖR EMISSION OM 643 MLN KR

Uppdaterad:
5 Jun, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Doxa, som är verksamt inom fastighetsinvesteringar, har beslutat om en fullt garanterad företrädesemission om 643 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen har fastställts till 1,00 kronor per ny aktie

Aktieägare som tillsammans representerar cirka 65,4 procent av det totala antalet aktier och röster i Doxa har åtagit sig att rösta för godkännandet av företrädesemissionen vid extrastämman som är planerad till den 24 juni.

Ett antal av bolagets befintliga aktieägare, däribland Greg Dingizian, Erik Selin, Bergendahl Invest och Gösta Welandson, samt styrelseledamöter och vd har åtagit sig att teckna aktier motsvarande cirka 45,8 procent av företrädesemissionen. Vidare har Greg Dingizian, Erik Selin och Gösta Welandson tillsammans med externa investerare ingått garantiåtaganden om motsvarande cirka 54,2 procent av företrädesemissionen.

Doxa fortsätter samtidigt sin strategiska översyn avseende entreprenadverksamheten i portföljbolaget Serneke med fokus på en försäljning och dialoger förs för närvarande med utvalda potentiella intressenter.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.