Nyhet
3 Jun, 2024

EKOBOT: SLUTLIGT AVTAL OM VERKSAMHETSÖVERLÅTELSE (OMS)

Uppdaterad:
3 Jun, 2024

(Skickades första gången fredag kväll)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ekobot, som säljer autonoma jordbruksrobotar, har ingått slutligt avtal om verksamhetsöverlåtelse och beslutar om riktad emission av en teckningsoption.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet gäller inkråmsöverlåtelsen avseende Ekobots hela nuvarande verksamhet till HH Agriculture Investments. Överlåtelsen sker i enlighet med den avsiktsförklaring som ingicks den 8 april.

Ekobot kommer dock fortsatt bedriva verksamheten i den utsträckning som krävs för att uppfylla noteringskraven enligt Nasdaq First North Growth Markets regelverk. Bolaget har även beslutat om en riktad emission till köparen av en teckningsoption som kan nyttjas för teckning av 2.316.850 aktier i bolaget.

Utöver det vederlag som köparen har erlagt i förskott, vilket Ekobot tidigare har informerat om, kommer köparen att erlägga en kontant köpeskilling om 175.000 euro. Köparen har också åtagit sig att överta eller lösa Ekobots befintliga lån till Almi Företagspartner Mälardalen och en ytterligare befintlig skuld. Det totala bokföringsmässiga vederlaget för transaktionen uppgår därmed till cirka 8,9 miljoner kronor.

"Från den 15 juli 2024 beräknas Ekobot ha en nettokassa och mycket låga driftkostnader, vilket bedöms vara tillräckligt i syfte att utvärdera och genomföra ett omvänt förvärv eller annan strukturaffär", heter det i pressmeddelandet.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.