Nyhet
20 Oct, 2023

EUROBATTERY MINERALS: KOMMER EJ FÖRNYA SVENSKA TILLSTÅND (OMS)

Uppdaterad:
20 Oct, 2023

(Omsänd: nyheten publicerades första gången på torsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gruvbolaget Eurobattery Minerals kommer inte att förnya sina tillstånd för prospektering för sina sju svenska tillgångar när tillstånden löper ut i slutet av oktober i år. I halvårsrapporten värderades tillgångarna till 2,7 miljoner kronor. En nedskrivning på samma belopp kommer att göras.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Beslutet innebär att Eurobattery Minerals kan fokusera på de projekt som kommit längre för att skapa bättre aktieägarvärde", skriver bolaget med hänvisning till sina gruvprojekt för batterimineraler i Hautalampi i Finland och Corcel i Spanien.

Beslutet att inte förnya avtalet baseras på de nuvarande utmaningarna i samband med gruvdrift i Sverige där osäkerheten i tillståndsprocessen bidrar till en stor osäkerhet i investeringscaset, heter det.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.