Marknadskommentar
28 Sep, 2023

EUROPABÖRSER: NYKOMLING LYFTE I TYSKLAND, STOXX 600 +0,3%

Uppdaterad:
28 Sep, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Europabörserna utvecklades i positiv riktning på torsdagen och Stoxx 600 steg 0,3 procent.

KPI-data som publicerades på torsdagen visade att inflationstakten i Tyskland kröp ned till 4,5 procent i september, vilket var något lägre än förväntningarna som var 4,6 procent enligt Trading Economics.

Det tyska storbolagsindexet DAX avancerade 0,7 procent.

Schott Pharma gjorde sin börsdebut på Frankfurtbörsen och avslutade handelsdagen 16 procent över teckningskursen vid noteringen, som var 27 euro. Hälsovårdsbolagets börsnotering är den största i Tyskland i år och Frankfurtbörsen visar enligt Bloomberg News positiva tecken på en europeisk noteringsmarknad som i övrigt ännu är trög.

På Parisbörsen studsade lyxkonglomeratet LVMH upp 1 procent efter en sur inledning på veckan. Inom samma sektor klättrade även Hermès 1,4 procent.

Det franska CAC 40-indexet adderade 0,6 procent och brittiska FTSE 100 stärktes 0,1 procent.

På plussidan syntes bolag inom gruvsektorn samtidigt som metallpriserna pekade uppåt. Anglo American steg 3,2 procent och placerade sig i toppen av det brittiska indexet.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.