Nyhet
4 Jul, 2024

FASTPARTNER: FÖRVALTNINGSRESULTATET BLEV 188 MLN KR 2 KV (NY)

Uppdaterad:
4 Jul, 2024

(Tillägg: från stycke fem)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Fastpartner redovisar hyresintäkter på 574 miljoner kronor för det andra kvartalet 2024 (553).

Driftöverskottet uppgick till 423 miljoner kronor (413) och förvaltningsresultatet blev 188 miljoner kronor (201).

De orealiserade värdeförändringarna på fastigheter uppgick till 0 miljoner kronor i kvartalet (-1.504).

Efter skatt blev resultatet 170 miljoner kronor (-1.026).

Fastpartners vd Sven-Olof Johansson skriver i sitt vd-ord att "i princip allt i vår omvärld" talar för lägre räntor och han tror att räntan kommer att behöva sänkas "betydligt mer" för att korrigera den sena starten av räntesänkningarna.

"Slutsatsen för Fastpartners del är att vi förmodligen kommer att få en snabbare förbättring av vårt finansnetto, och därmed också för den för oss så viktiga räntetäckningsgraden, än vad vi tidigare räknat med", skriver han.

Enligt Sven-Olof Johansson är uthyrningsmarknaden generellt svagare i dag än för ett par år sedan och att det går att konstatera att antalet konkurser bland mindre företag ligger på en något högre nivå än tidigare.

Fastpartners ekonomiska uthyrningsgrad uppgick till 92,4 procent i det andra kvartalet, att jämföra med 93,1 procent ett år tidigare.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.