Nyhet
14 Nov, 2023

FASTPARTNER: MOODY'S SÄNKER KREDITBETYG TILL B1 FRÅN BA3 (NY)

Uppdaterad:
14 Nov, 2023

(Tillägg: från stycke tre)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kreditutvärderaren Moody's har på tisdagen sänkt sitt kreditbetyg för fastighetsbolaget Fastpartner till B1, från tidigare Ba3, med fortsatt negativa utsikter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nedgraderingen till B1 speglar Fastpartners fortsatta utmaningar från höjda räntor, försvagade utsikter för fastighetsvärden och ökad marginalkostnad för skulder, vilket resulterar i en svag ränteteckningsgrad, skriver Moody's.

Moody's skriver samtidigt att nedgraderingen tar hänsyn till Fastpartners kommande refinansieringsbehov av obligationer och banklåneinstrument under de kommande åren.

"Vi är medvetna om att Fastpartner har tillräckligt med obelånade tillgångar för att refinansiera kommande obligationsförfall med säkerställd bankskuld", uppger man.

Moody's tror att bankerna sannolikt kommer att släppa igenom potentiella konvenansbrott med tanke på fastighetsbolagets "goda hyrestillväxt" och den ökande uthyrningsgraden i Fastpartners fastigheter, uppger Moody's vidare.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.