Nyhet
27 Sep, 2024

FLAT CAPITAL: SEBASTIAN SIEMIATKOWSKI DELTAR INTE I EMISSION

Uppdaterad:
27 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Flat Capitals huvudägare, Klarna-vd:n Sebastian Siemiatkowski samt Nina Siemiatkowski, avser inte att delta i Flat Capitals kommande företrädesemission.

Det framgår av pressmeddelandet, där Flat Capital skriver att "huvudägarna har meddelat sin avsikt att inte utnyttja teckningsrätterna som de erhåller för teckning av nya aktier".

Huvudägarnas beslut att inte vara med förklaras av Flat Capitals vd Hanna Andreen. I ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt skriver hon att bolaget noterat intresse från andra ägare att öka sina innehav.

"Sebastian och Nina är fortsatt största aktieägare i Flat. Vi gör en emission då vi fått intresse från andra ägare att öka, men i stället för att genomföra en riktad emission till fåtalet ägare ville vi möjliggöra för alla aktieägare att vara med, om man vill, på samma villkor", skriver hon.

Sebastian Siemiatkowski kontrollerar 25,4 procent av kapitalet och 58,1 procent av rösterna i Flat Capital, enligt ägardatatjänsten Holdings. Nina Siemiatkowski har 9,7 procent av kapitalet och 5,4 procent av rösterna.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.