Nyhet
3 Oct, 2023

FLUICELL: OMSTRUKTURERAR OCH UTSER NY VD

Uppdaterad:
3 Oct, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bioprint- och encellsbiologibolaget Fluicell har beslutat att genomföra en omstrukturering av bolagets verksamhet till att uteslutande fokusera på att accelerera utvecklingen av vävnadsbaserade produkter, speciellt inom typ-1 diabetesterapi. I samband med det meddelas ett besparingsprogram och ett vd-byte.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ett nyckelmål för omstruktureringen är att stärka Fluicells finansiella position samt öka aktieägarvärde, heter det.

Omstruktureringen bedöms omfatta omkring hälften av tjänsterna i bolaget och förväntas resultera i en halvering av Fluicells årliga kostnader.

Fluicell meddelar samtidigt att Victoire Viannay, efter samråd med styrelsen, slutar som vd för bolaget. Styrelsen har utsett nuvarande Chief Innovation Officer, Carolina Trkulja, till ny vd. Hon kommer att tillträda posten den 9 oktober.

Förhandlingar med fackliga organisationer om hur neddragningarna ska genomföras inleds omgående. Individuella besked till anställda planeras att ges i november 2023.

"Jag beklagar att enskilda medarbetare drabbas men åtgärderna är helt nödvändiga för att vi ska stärka vår konkurrenskraft och accelerera utvecklingen av typ-1 diabetesterapi enligt vår långsiktiga tillväxtstrategi. I och med den här förändringen upprättar vi ett Fluicell med spjutspetsfokus på att fullt ut realisera bolagets omfattande potential inom ATMP och öka effektiviteten i vårt utvecklingsarbete", säger styrelseordförande Stefan Tilk.

Kostnader kopplade till omstruktureringen kommer belasta resultatet för det fjärde kvartalet 2023.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.