Nyhet
14 Mar, 2024

GOODBYE KANSAS: BESLUTAT OM FINANSIERINGSPAKET PÅ 36,8 MLN KR

Uppdaterad:
14 Mar, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Goodbye Kansas, som levererar teknologidrivet visuellt innehåll, har ingått avtal med bolaget NY VFXWAALA:s dotterbolag Funtastik Studios om ett strategiskt partnerskap inklusive en överenskommelse om att skapa ett samriskbolag i Indien.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företagen ska enligt partnerskapet bygga upp ett skalbart produktionsnav i Indien i syfte att tillhandahålla kostnadseffektiva lösningar samt stödja intäktstillväxt i nya affärssegment och kategorier.

Goodbye Kansas styrelse har vidare beslutat om ett finansieringspaket på 36,8 miljoner kronor som inkluderar en garanterad företrädesemission på cirka 21,8 miljoner och en riktad emission av konvertibler på 15 miljoner till Funtastik Studios.

Vid konvertering av alla konvertibler som ges ut i den riktade konvertibelemissionen kommer NY VFXWAALA att bli den största aktieägaren i Goodbye Kansas, med ett innehav motsvarande 34 procent av utestående aktier och röster. Därutöver har Goodbye Kansas upptagit brygglån om sammanlagt 10 miljoner kronor i syfte att finansiera driften till dess att kapitalanskaffningen har genomförts, heter det.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.