Nyhet
28 Nov, 2023

HAMLET BIOPHARMA: AVSER GÖRA FÖRETRÄDESEMISSION 40 MLN KR (OMS)

Uppdaterad:
28 Nov, 2023

(Omsändning: skickades första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlightlistade forskningsbolaget Hamlet Pharma avser genomföra en företrädesemission av B-aktier om cirka 40 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Omkring 13 miljoner kronor har tecknats i förhand via teckningsförbindelser. Huvudägaren Catharina Svanborg kommer dock inte teckna några aktier, skriver bolaget.

Företrädesemissionen genomförs med syftet att säkerställa fortsatt utveckling av läkemedel i klinisk fas och nya läkemedelskandidater i bolagets pipeline.

Teckningskursen uppgår till 1:12 kronor per aktie, mot måndagens stängningskurs på 1:40 kronor. Teckningsperioden planeras löpa mellan den 24 januari och den 7 februari 2024.

För befintliga aktieägare resulterar företrädesemissionen i en utspädningseffekt på cirka 36 procent av kapitalet och cirka 13 procent av rösterna.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.