Nyhet
12 Jan, 2024

HEMPLY BALANCE: UTÖKAR KOSTNADSBESPARINGAR OCH BYTER VD

Uppdaterad:
12 Jan, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hemply Balance, tillverkare av hälsokost och hampaprodukter, har beslutat att utöka bolagets kostnadsbesparingsprogram samtidigt som man inleder en strategisk översyn och byter vd.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Som en del av kostnadsbesparingsprogrammet kommer bolaget att fokusera försäljningsinsatserna mot återförsäljare i Europa samt den japanska marknaden.

Vidare avvecklas befintlig e-handel till följd av "bristande lönsamhet och begränsade medel för fortsatta satsningar", uppger Hemply.

Hemply kommer parallellt att utvärdera strategiska alternativ för verksamheten "vilket kan omfatta försäljning, sammanslagning eller omvänt förvärv av annat bolag", uppger bolaget.

I samband med den strategiska översynen har styrelsen i samförstånd med bolagets grundare och vd Emil Sandin kommit överens om att han lämnar sitt uppdrag från och med den 1 februari 2024.

Nuvarande styrelseledamot Daniel Hallenberg kommer då att tillträda tjänsten som tillförordnad vd.

"Förändringarna innebär att Hemply Balance kostnader kommer att minska väsentligt med syfte att göra Hemply Balance kassaflödesneutralt", heter det vidare.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.