Nyhet
29 Dec, 2023

IMSYS: RÖRELSERESULTATET SJÖNK TILL -2,3 MLN KR 2 KV

Uppdaterad:
29 Dec, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikbolaget Imsys, som utvecklar och säljer egenutvecklade mikroprocessorer, redovisar ett rörelseresultat för det andra kvartalet (augusti-oktober) i det brutna räkenskapsåret 2023/2024 på -2,3 miljoner kronor (-1,4).

De totala intäkterna ökade till 6,9 miljoner kronor (4,5), varav nettoomsättningen steg till 1,5 miljoner kronor (0,7). Sakta men säkert ökar bolaget försäljningen med nya och redan existerande kunder, heter det i rapporten.

Nettoresultatet sjönk till -3,9 miljoner kronor (-1,3).

"Vi håller vår kurs oförändrad gällande investeringar i teknik även om det kräver en hel del avvägningar i och med en utsatt likviditetssituation", skriver vd Jonas Wærn.

Kassa och bank uppgick vid periodens slut till 1,9 miljoner kronor (6,6). Imsys har därefter genomfört en företrädesemission vars utfall meddelades i andra halvan av november. Bolaget tillfördes 23,6 miljoner kronor före emissionskostnader, varav 17,0 miljoner tillfördes kontant och 6,6 miljoner kronor tillfördes genom kvittning av skulder.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.