Nyhet
29 Sep, 2023

IMSYS: SKA GÖRA FÖRETRÄDESEMISSION PÅ 50 MLN KR, OMVÄND SPLIT

Uppdaterad:
29 Sep, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikbolaget Imsys har beslutat om en företrädesemission av units som initialt kan tillföra bolaget 50,1 miljoner kronor. Emissionen omfattas till 47 procent av garantiåtaganden.

Det framgår av ett pressmeddelande i spåren av beskedet från Imsys i slutet av augusti om att bolaget ser över olika finansieringsalternativ för att förbättra sin likviditet och finansiella ställning.

Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna av serie TO6 och TO7, som ingår i unitemissionen, kan Imsys tillföras ytterligare högst 87,6 miljoner kronor från respektive serie.

För att säkerställa finansieringsbehovet fram till dess att företrädesemissionen är genomförd har Imsys upptagit en kortsiktig lånefinansiering från Formue Nord Markedsneutral om 5,3 miljoner kronor som långivaren har rätt att kvitta mot betalning för tecknade units i företrädesemissionen.

Företrädesemissionen görs i syfte att tillföra bolaget rörelsekapital, återbetala lån och leverantörsskulder samt skapa rätt förutsättningar för att kommersialisera bolagets produkter, uppges det.

Samtidigt meddelas att styrelsen även avser föreslå att årsstämman beslutar om sammanläggning av bolagets aktier, alltså en omvänd split.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.