Nyhet
10 Sep, 2024

INVENT MEDIC: GÖR FÖRETRÄDESEMISSION PÅ DRYGT 13 MLN KR

Uppdaterad:
10 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Invent Medic, med inriktning mot kvinnohälsa, har med stöd av bemyndigande från årsstämman i våras beslutat att genomföra en företrädesemission på 13,4 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har erhållit teckningsförbindelser från styrelse, ledning samt befintliga större aktieägare om motsvarande 18 procent av företrädesemissionen. Vidare har bolaget erhållit emissionsgarantier på motsvarande 42 procent av emissionen. Företrädesemissionen är således säkerställd till cirka 60 procent.

"Nettolikviden från företrädesemissionen avses primärt användas för försäljnings- och marknadsföringsbete, ett utökat samarbete med icke-statliga organisationer samt ett fortsatt aktivt arbete med förvärvsstrategin", skriver Invent Medic.

Bolaget har tagit upp brygglån om totalt 1 miljon kronor. Därutöver har styrelsen beslutat att senarelägga datumet för offentliggörandet av delårsrapporten för tredje kvartalet från den 24 oktober till den 29 november.

"Invent Medic har fortsatt som målsättning att nå kassaflödespositivitet i slutet av 2024", uppger bolaget vidare.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.