Laddar annons
Nyhet
26 Sep, 2024
ITAB: Attraktiv prislapp för HMY, köp- AFV

ITAB: Attraktiv prislapp för HMY, köp- AFV

Uppdaterad:
1 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Butiksinredningskoncernen Itab köper HMY och dubblerar därmed koncernens storlek. Produktportföljen breddas och prislappen är attraktiv, skriver Affärsvärlden och höjer sin rekommendation till köp.

HMY är en europeisk leverantör av butiksinredning, kassor och butiksdesign till detaljhandeln i främst Europa, Sydamerika och Mellanöstern.

"HMY verkar komplettera Itab på ett bra sätt, inte minst geografiskt. Ledningen ser goda möjligheter till korsförsäljning. Framöver tänker vi oss att den nya koncernen kan växa med runt 4 procent per år och ha en rörelsemarginal på 8,5 procent i slutet av prognoshorisonten (bortsett från immateriella förvärvsavskrivningar). Använder vi en multipel på 10x finns cirka 40 procents uppsida på radarn på sikt", skriver tidningen.


TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.