Nyhet
18 Sep, 2023

K-FASTIGHETER: AVSER GÖRA RIKTAD NYEMISSION AV KONVERTIBLER

nyemissioner
Uppdaterad:
18 Sep, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) K-Fastigheter utreder förutsättningarna för en riktad nyemission av konvertibla skuldebrev till ett förväntat sammanlagt belopp om 300 miljoner kronor genom ett öppet anbudsförfarande riktat till svenska och internationella investerare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Konvertiblerna kan under vissa villkor konverteras till nya B-aktier i K-Fastigheter.

Bolaget har anlitat Carnegie Investment Bank och Pareto Securities som så kallade Joint Bookrunners i samband med den riktade emissionen.

Nettolikviden är avsedd att användas till refinansiering av befintliga skulder samt öka det finansiella handlingsutrymmet för byggstarter och byggrättsförvärv, heter det.

Den initiala konverteringskursen för konvertiblerna kommer att fastställas genom ett så kallat bookbuildingförfarande och förväntas fastställas till lägst 24:75 kronor, vilket motsvarar en premie om cirka 35 procent i förhållande till stängningskursen på Nasdaq Stockholm den 15 september 2023 för bolagets B-aktier. Bookbuildingförfarandet kommer att inledas klockan 9.00 i dag den 18 september 2023 och beräknas slutföras under tisdagen den 19 september 2023.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.