Nyhet
23 May, 2024

KINNEVIK: KÄRNINNEHAV BÖR ÖKA INTÄKTER +50% 2024 ENLIGT PARETO

Uppdaterad:
23 May, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kinnevik har en attraktiv samling av små tillväxtbolag inom programvara och hälsovård samt en 50-procentig exponering mot USA.

Det konstaterar Pareto Securities i en analysuppdatering där köprekommendationen för Kinnevik upprepas samtidigt som riktkursen höjs till 165 kronor (150), vilket Nyhetsbyrån Direkt skrivit tidigare på torsdagen.

Pareto räknar med att Kinneviks kärninnehav kommer att öka sina intäkter med över 50 procent under 2024 och noterar att de värderas till rabatt i jämförelse med noterade tillgångar. Investmentbolagets "urstarka" finanser innebär dessutom potential för hög investeringsaktivitet, enligt analyshuset.

"Vi förväntar oss att flera av de framtida realiseringarna (antingen från avyttringar eller noteringar) kommer att ske på USA-marknaden", skriver Pareto.

Enligt analyshuset är Kinnevik ett bra alternativ för att få exponering mot växande småbolag, ett segment som har halkat efter marknaden under de senaste tolv månaderna, och som bör gynnas av en miljö med lägre räntor.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.