Nyhet
18 Sep, 2023

KLARABO: INGEN LJUSNING KRING SYNEN PÅ NYPRODUKTION - VD

nyemissioner
Uppdaterad:
18 Sep, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Klarabo ser ingen ljusning på nyproduktionssidan och kommer inte att byggstarta några nya projekt, då risken är "alldeles för stor på nedsidan".

Det sade Klarabos vd och medgrundare Andreas Morfiadakis på Stockholm Corporate Finance fastighetsseminarium på måndagen.

Beskedet är i linje med det beslut som togs under det tredje kvartalet 2022 och är även i linje med vad som kommunicerades under det andra kvartalet 2023 då Klarabo sade sig vara "fortsatt försiktiga med att starta nya byggprojekt".

Bolaget har som operationellt mål att under perioden 2021 till 2023 byggstarta minst 200 bostäder. Därefter är det långsiktiga målet att byggstarta minst 500 bostäder per år.

Gällande bolagets finansiering vill vd:n inte utesluta en nyemission men poängterar att bolaget "inte är där nu".

"Om vi vill fortsätta vara ett tillväxtbolag så kommer det krävas kapitaltillskott av något slag", sade Andreas Morfiadakis och uttryckte att bolagets ambition är att fortsätta växa, i "någon miljö".

Spiltan är största ägare i Klarabo följt av fastighetsinvesteraren tillika Corem-vd:n Rutger Arnhult.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.