Nyhet
25 May, 2023

KLIMATOR: MEDDELAR OM KOSTNADSBESPARINGAR OCH VD-BYTE

Uppdaterad:
25 May, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Klimator, som är specialiserat på vägklimatologi, meddelar att kostnadsbesparingar kommer genomföras samt att ett vd-byte kommer att ske.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget kommer att se över interna, externa samt personalkostnader med ett mål att reducera kostnaderna med cirka 8-9 miljoner kronor på årsbasis.

"Detta skall göra att vi når lönsamhet med affärsområdet vinterväghållning som bas samt att vi samtidigt behåller och bevakar vår position inom området automotive", skriver Klimator.

Full effekt av kostnadsreduceringen förväntas i slutet av 2023.

Vidare uppger bolaget att vd Patrik Simson och styrelsen kommit överens om ett ledarskifte. Ny vd blir Emil Danielsson, i dag ansvarig för affärsområdet vinterväghållning på Klimator.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.