Nyhet
2 May, 2023

KLIMATOR: TECKNAR AVTAL MED STOR DANSK KOMMUN

Uppdaterad:
2 May, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Klimator, som är specialiserat på vägklimatologi, har tecknat ett kontrakt med en av de största kommunerna i Danmark för en uppsättning vägväderstationer och övervakningsprogramvara för att fatta utryckningsbeslut på väg- och cykelbanor. Det totala ordervärdet för det första året är omkring 0,6 miljoner danska kronor.

Det uppger bolaget ett pressmeddelande.

Affären är den första för denna kommunstorlek och etablerar Klimator som leverantör inom alla storlekar och typer av organisationer, skriver bolaget.

"Vi är glada över att kunna utöka våra lösningar till fler och fler kunder, samtidigt som vi ser att större organisationer ansluter sig till listan. Det finns ett behov av att fokusera på kostnadsminskningar, men också den miljöpåverkan vinterunderhållsbranschen har på samhällets resursanvändning. Detta är en allt större drivkraft för kunder som investerar i våra datadrivna lösningar, som ger kunskap och dokumentation för att använda varken mer eller mindre salt och bränsle än vad som behövs, för att hålla vägarna säkra under vintern", säger Emil Danielsson som är ansvarig för affärsområdet Winter Maintenance på Klimator.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.