Redaktionen
2 Jul, 2023
Kommentar: RMD nominerat till europeiskt innovationspris

Kommentar: RMD nominerat till europeiskt innovationspris

Uppdaterad:
2 Jul, 2023

Sammanfattning

  • Railway Metrics and Dynamics AB (RMD) har blivit nominerat av svenska medlemsorganisationen Järnvägsklustret till den prestigefyllda utmärkelsen ERCI Innovation Awards.
  • ERCI Innovation Awards delas årligen ut av European Cluster Railway Alliance (ERCI) och är en betydande utmärkelse inom järnvägssektorn.
  • Syftet med priset är att uppmärksamma företag och projekt som har visat exceptionell teknisk utveckling, forskning och innovativa lösningar inom järnvägsrelaterade områden.
  • Två kategorier av företag kommer att tilldelas priset: småföretag med en produkt, tjänst eller ett projekt, samt storföretag med en produkt, tjänst eller ett projekt. 
  • Vinnarna väljs av en europeisk jury bestående av oberoende experter inom näringsliv, forskning och offentliga myndigheter. 

Kommentar

Att bli nominerad till denna utmärkelse, och eventuellt även vinna priset vilket avgörs under hösten, är ett kvitto på kvaliteten hos företagets innovationsportfölj. Nomineringen ger dessutom möjlighet för företaget att visa upp sin plattform för en bred publik av intressenter inom järnvägssektorn. Förhoppningsvis kan nomineringen och den marknadsföring som följer bidra positivt till försäljningstillväxten framgent. För närvarande ger beskedet stöd åt tesen att företagets intellektuella rättigheter är en värdefull tillgång (läs bolagsanalysen från 22 februari 2023).

Förra året blev Green Buffers från Avesta nominerade av Järnvägsklustret och deltog därigenom i ett webinarium inom ERCI:s forum under hösten 2022. Tack vare nomineringen bedöms företaget ha kunnat snabbare etablera sig på den internationella marknaden, där de numera uppges hålla försäljningsmöten över hela Europa. Inga jämförelser i övrigt hoppas vi på en liknande utveckling för RMD.

Tidigare prisceremonier

Tidigare års vinnare inkluderar:

2022

Bästa små- och medelstora företag: Vanguard Sustainable Transport Solutions
Bästa storföretag: iXblue
Coup de Cœur-vinnare: Metropolitano de Tenerife S.A.

2021

Bästa små- och medelstora företag: PJ Monitoring (PJM) GmbH med deras innovativa "Waggon Tracker" (Österrike, medlem i ACstyria Railway Cluster)
Bästa storföretag: Bozankaya med deras innovativa "Bozankaya Battery Tram" (Turkiet, medlem i ARUS Railway Cluster)
Coup de Coeur Awards: Everysens med deras innovation "TVMS" (Frankrike, medlem i iTrans railway cluster)

2020

Bästa småföretag: CG Rail med innovationen "Lightweight bogie frame" från Tyskland (cluster Rail.S)
Bästa storföretag: ASELSAN med innovationen "MIDAS-R" från Turkiet (cluster ARUS)
Coup de Coeur av juryn: ENEKOM med "Railacoustic" från Turkiet (cluster Arus)

analysera rmd och innovationspris
Vinnarna av ERCI Innovation Awards 2022

Du kan ta del av den fullständiga listan över tidigare vinnare och respektive motiveringen nedan.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.