Analys
4 Oct, 2022

Köpläge i Nyfosa?

Uppdaterad:
1 Mar, 2023

I rådande konjunktursvacka fortsätter fastighetsbolagen att tappa värderingar. På en Stockholmsbörs med flera uppgångar tillhörde fastighetsaktierna tisdagens få förlorare. Vi har i vårt senaste veckobrev (veckobrev v.39) uppmärksammat hur Atrium Ljungberg framstår som en mycket intressant investering med en, enligt vår mening, klart undervärderad aktie, men det finns även fler intressanta aktörer i detta segment. 

Nyfosa (bevakat av TradeVenue) är en av dessa fastighetsaktörer som har kanske mest att vinna på en orolig fastighetsmarknad. Med en opportunistisk och transaktionsintensiv strategi har bolaget goda förutsättningar att dra fördel av “forced sale” som uppstår när konkurrenter behöver stärka sina balansräkningen. 

 

Efter att ha tappat ca 60% i värde har dessutom Nyfosa-aktien blivit relativt billig och handlas i skrivande stund till en substansrabatt på 40%. Genom att köpa fastigheter som övriga aktörer inte vill ha finns det en stor potential för bolaget att göra en hel del spännande affärer till låga prislappar, även om marknadsklimatet kan komma att hämma de större förvärven. Sett till bolagets historiska vinsttillväxt och sin snabbfotade lednings förmåga att utnyttja uppkomna möjligheter finner vi denna substansrabatt svårförklarlig.

 

I somras kommenterade Jonas Andersson i Dagens Industri, förvaltare på Carnegie Fastighetsfond Norden, fastighetsbolagens utsikter och lyfte fram Nyfosa som en möjlig vinnare. Han såg flera likheter med Sagax, Nyfosas storägare, och hade svårt att motivera den stora skillnaden mellan Nyfosas substansrabatt och Sagax substanspremie som nu uppgår till 60% respektive 80% (läs artikeln från Dagens Industri här). 

 

Detta är definitivt en aktie som förtjänar en noggrannare granskning. Den 20e oktober kommer Nyfosa ut med sin Q3-rapport där vi kommer att publicera en rapportkommentar kort därefter.

 

Ta del av vår senaste analys på Nyfosa nedan!

 

Rapportkommentar Nyfosa Q2 202 | Navigerar bra i en turbulent period

 

Läs analysen på Atrium Ljungberg i veckobrevet för vecka 39 här


 

Nyfosa

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.